Podrška Runićevoj iz Glamoča i Bosanskog Petrovca

23
Foto: SNSD

Opštinski odbori SNSD-a u Glamoču i Bosanskom Petrovcu podržali su načelnika opštine Drvar Dušicu Runić nakon što je Opštinsko vijeće izglasalo inicijativu za njen opoziv.

Glamočki odbor SNSD-a pozvao je federalne organe da se što hitnije uključe u rješavanje situacije u Drvar, te da zaustave dalje nelegalne radnje grupe odbornika koji su se, očito, stavili iznad zakona i dali sebi za pravo da mimo volje građana Drvara određuju njihovu sudbinu.

Ovaj odbor je ocijenio da najveće posljedice trpe građani i da se zbog „ćutanja“ nadležnih organa povećava strah i nesigurnost za ličnu bezbjednost i život u ovoj povratničkoj opštini.

– Osuđujemo svako ponašanje bilo kojeg pojedinca ili grupe, koji su u suprotnosti sa zakonom ili zbog ličnih interesa krše Ustavom i zakonima garantovana prava građana da na demokratskim izborima biraju svoje predstavnike – rečeno je Srni u odboru SNSD-a Glamoč.

Iz ovog odbora su dodali da je Runićeva voljom većine građana Drvara i u skladu sa Izbornim zakonom izabrana za načelnika te opštine.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Bosanski Petrovac Nemanja Davidović rekao je Srni da je u Drvar u posljednjih šest mjeseci bilo najviše ulaganja i pozitivnih događaja.

– S obzirom na to da jak Drvar smeta sve slabijim opštinama i vlastima Livanjskog kantona, odlučili su da preko podobnih ljudi i gubitnika izbora u Drvaru, ovu opštinu opet učine slabom. Znajući ko vodi interes o Drvaru i njegovim građanima, ovim putem SNSD iz Bosanskog Petrovca izražava punu podršku SNSD-u u Drvaru i načelnici opštine Dušici Runić – poručio je Davidović.

Većina odbornika Opštinskog vijeća Drvar izglasala je juče inicijativu za opoziv načelnika opštine Dušice Runić. Glasalo je devet odbornika iz PDP-a, Srpske napredne stranke, DNS-a, Socijalističke partije i HDZ-a 1990.