Predstavnici njemačke auto-kompanije obilaze tri lokacije u Srpskoj

55
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Delegacija njemačke auto-kompanije „Mubea“, potencijalni investitor u Republiku Srpsku, posjetiće danas poslovnu zonu Aleksandrovac u Laktašima, jednu lokaciju u Doboju i poslovnu zonu Vijaka u Prnjavoru, objavilo je Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

Iz Ministarstva su naveli da pregovore sa rukovodstvom ove njemačke komapnije intenzivno vode posljednjih šest mjeseci.

U ovoj fazi pregovora Republika Srpska se nalazi u najužem krugu mjesta u koje bi „Mubea“ uložila svoj novac. Od avgusta prošle godine do danas sa predstavnicima njemačke firme održan je niz sastanaka i predstavljeno im je nekoliko lokacija za potencijalno ulaganje, naveli su iz Ministarstva na svojoj „Fejsbuk“ stranici.

„Mubea“ je, navode, svjetski lider u automobilskoj industriji i zapošljava više od 14.000 radnika na 48 lokacija širom svijeta. Jedna od tih lokacija, kako ističu iz Ministarstva, jeste u Salcburgu, gdje je smješteno njihovo proizvodno postrojenje od kojeg bi dio portfolija potencijalno preusmjerili u Republiku Srpsku.

Sa predstavnicima ove njemačke kompanije danas su razgovarali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić.