Preminuo Mićo Mićić

110
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Mićo Mićić, bivši gradonačelnik Bijeljine, preminuo je danas u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, saopšteno je iz UKC-a Srpske.

Iz UKC-a je saopšteno da Mićić preminuo nakon višenedjeljne borbe sa virusom korona.

Podsjećamo, iz bijeljinske bolnice „Sveti vračevi“ 26. novembra je saopšteno da je Mićić pozitivan na virus korona i da je upućen u UKC Republike Srpske na dalje liječenje.

Mićić je bio priključen na aparate za vještačko disanje.

Mićo Mićić rođen je u Bijeljini 6. juna 1956. godine. Bio je gradonačelnik Bijeljine i predsjednik Stranke demokratske Srpske Semberija (SDSS).

Mićić je nakon izbora 2000. godine izabran za ministra za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, a od 2003. do 2005. godine obavljao je dužnost ministra rada i boračko-invalidske zaštite.

Od izbora 2004. godine bio je prvi čovjek Bijeljine, nakon čega je reizabran na ovu funkciju u još tri navrata. 2013. godine izabran je za predsjednika Saveza opština i gradova Republike Srpske, a od 2017. godine obavljao je dužnost potpredsjednika Saveza.

Mićić je bio nosilac Ordena Svetog Save prvog i drugog reda koje dodjeljuje Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve.