Preminuo Predrag Marić

24
Foto: Oliver Bunić/RAS Srbija

Načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić preminuo je od posljedica virusa korona.

Marić je preminuo sinoć, a njegova zdravstvena situacija se pogoršala u posljednja četiri dana, zbog čega je u petak i subotu, 22. i 23. januara, nekoliko puta reanimiran, potvrđeno je „Blicu“.

Njemu je virus korona potvrđen kojem decembra prošle godine, a osim visoke temperature nije imao nikakvih tegoba, dijagnostifikovana mu je početna upala pluća.

On je 3. januara smješten u Bolnicu „Dr Dragiša Mišović“, da bi 8. januara bio intubiran i priključen na respirator.

Marić je bio i član Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, a za načelnika Sektora za vanredne situacije postavljen je 2007. godine.

On je bio diplomirani pravnik, a u MUP-u se zaposlio 1990. godine. Karijeru je započeo u Upravi za protivpožarnu i tehničku zaštitu.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijski nadzor u Upravi protivpožarne policije postao je 2003, zamjenik načelnika Uprave 2004, a načelnik 2005. godine. U tom periodu, osim Marića, karijerno priznanje dobili su svi vatrogasci formiranjem zasebnog Sektora u MUP-u 2007. godine.

Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada.