Prepucavanje DNS-a i PDP-a – Nešić Borenoviću: Kandiduj se za neku inokosnu funkciju

56
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić upitao je predsjednika PDP-a Branislava Borenovića zašto je jedini lider „koji ne smije da izađe na crtu za neku inokosnu funkciju“, te mu poručio da izađe „iz kruga osam članova PDP-a koji ga doživljavaju kao lidera“ i ponudi se za člana Predsjedništva BiH ili predsjednika Republike.

– Osim što nemaš hrabrosti da izađeš pred narod kao lider, svu tvoju laž ogoljava i činjenica kako si se u Briselu ponio. Valjda jer se nisi sjetio Tvitera, prepao si se čelnika EU i njima rekao da ti je sve prihvatljivo. Doduše, rekao si da nećeš zbog (lidera SNSD-a Milorada) Dodika pred kojim si se uvukao u sebe kao puž u kućicu nakon što je dreknuo na tebe – rekao je Nešić.

On je dodao da je spokojan pred udarima vlasti i ostatka opozicije na „treći put“ DNS-a, saopšteno je iz DNS-a.

– Oni koji udaraju nisu spokojni. Znaju da DNS od ključnog faktora promjena „trećim putem“ postaje zastupnik većinskog interesa Republike Srpske koji traži nov pristup i novu energiju u politici. Zato svi iz SNSD-a, SDS-a i PDP-a danas žele da nas ugase – navodi Nešić.

Borenović je na svom Tviter nalogu napisao za Nešića da je „Dodikov potrčko“ i „obični režimlija kojem ni čitanje ne ide baš najbolje“.