Prijetnje po život Sanji Vulić

330
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Prijetnje po život šefu Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanji Vulić upućene su sa više naloga na društvenim mrežama nakon suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u Sudu BiH, a među onima koji prijete je i bivši pripadnik odreda „El mudžahedin“ Sanin Musa.

Musa naziva Vulićevu „vlahinjom“ i govori kako „pozivaju na njegovo hapšenje“, te joj poručuje „e pa nećeš vlahinjo svetosavska makar mi to zadnje u životu bilo“.

Uz razne psovke, nazive „četnikuša“, jedan nalog sa „Instragama“ pod imenom „Danijel“ poručuje i „ubrzo ćete nestati, i ta Republika Srpska se ukida ubrzo i doći će do rata, a prva si ti na meti“.

Takođe, dodaje osoba iza ovog naloga da je „vrlo malo života ostalo i onima koji provociraju“, a svoju poruku završava sa „tekbir“.

Musa, lider političkog pokreta „Vjera narod država“ zagovarao je okupljanje svojih pristalica ispred Suda BiH povodom suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i prijetio građanima koji Dodiku daju podršku.

Sanja Vulić prijavila je PU Doboj prijetnje koje je dobila.

U Sudu BiH juče je održano ročište protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na kojem je Tužilaštvo BiH predstavilo optužnicu, a odbrana iznijela koncept odbrane konstatujući da se optužnicom ruši suverenitet BiH i zatražila izuzeće sudije Sene Uzunović koja se u sudnici pojavila umjesto Mirsada Strike.