Princ Čarls prijeti Hariju i Megan ukidanjem godišnjeg sljedovanja?

48

Britanski princ Čarls zaprijetio je da će princu Hariju i njegovoj supruzi Megan Markl uskratiti godišnje sljedovanje u iznosu od dva miliona dolara ukoliko par odluči da potpuno odstupi od svojih kraljevskih dužnosti, piše list Tajms.

Njih dvoje su u jučerašnjem saopštenju naveli da planiraju da odstupe od svih kraljevskih dužnosti i da postanu finansijski nezavisni, jer ne žele da dobijaju novac iz Granta suverena, kojim se podržavaju članovi kraljevske porodice na račun poreskih obveznika u Velikoj Britaniji.

Novac iz Granta suverena predstavlja manji dio prihoda Harija i Megan, dok ostatak novca dobijaju od princa Čarlsa, Harijevog oca.

Foto: Matt Crossick/CityNews Toronto

Tajms je objavio da je princ od Velsa, navodno, jasno stavio do znanja da neće potpisati ček Hariju i Megan ukoliko njih dvoje potpuno odustanu od kraljevskih dužnosti.

List navodi da je Čarls pojasnio paru da njihova novčana podrška zavisi od uloge i dužnosti Megan, vojvotkinje od Saseksa, u kraljevskoj porodici u budućnosti, prenio je Sputnjik.

Par je u saopštenju naveo da želi da postane finansijski nezavisan i da „balansira vrijeme između Severne Amerike i Velike Britanije“.