Princ Filip Karađorđević: Skandalozne izjave Edija Rame o ujedinjenju Kosova i Albanije

24
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Princ Filip Karađorđević ocijenio je da su skandalozne izjave albanskog premijera Edija Rame da će glasati „za ujedinjenje Kosova i Albanije i da će do ujedinjenja doći“, ali je i ukazao na to da zabrinjava i odsustvo snažnih reakcija iz Srbije i Evropske unije.

On je na Tviteru napisao da je zabrinjavajuće i alarmantno odsustvo odgovarajućih reakcija na najavu ukidanja granične kontrole između Albanije i Kosova.

– Ukidanje kontrole na granici znači ukidanje granica! Zabrinjavajuće je i alarmantno odsustvo adekvatnih reakcija na ukidanje granične kontrole između Albanije i KiM, dok istovremeno administrativni prelazi između centralnog dela Srbije i KiM bivaju sve rigorozniji za prelaz – naveo je princ Filip Karađorđević.

Apelovao je na javnost da pitanje Kosova i položaja srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve na Kosovu ostane u središtu pažnje Beograda.

– Apsolutno svestan svih problema i izazova sa kojima se naša zemlja suočava, apelujem na javnost da pitanje Kosova i Metohije kao i položaja našeg naroda i SPC na KiM ostanu u fokusu naše pažnje – napisao je princ Filip Karađorđević.