Pupovac: SDSS će podržati Plenkovićevu vladu

10
Foto: HINA/Tomislav Pavlek

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je danas da će ta stranka podržati novu vladu Andreja Plenkovića.

O tome je, kazao je Pupovac, na Predsjedništvu stranka postignuta veoma velika saglasost, a dogovor je pao za manje od 15 minuta.

Rekao je da je ovlastio troje poslanika te stranke izabranih u parlament da podrže novu vladu.

Pupovac je novinarima nakon stranačkog Predsjedništva rekao da će SDS S o budućoj vladi i tome kako će ona izgledati, sa premijerom razgovarati naknadno.

Naveo je da su na Predsjedništvu razgovarali i o učešću u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti i spremni su, istakao je Pupovac, da prihvate razgovor i o jednom i o drugom.

Dodao je da s tim u vezi postoje različite ideje, o kojima će, kako je najavio, raspravljati sa kolegama iz poslaničkog kluba manjina i preostala dva partnera iz HNS i Reformista.

Upitan da li bi pristao da bude ministar u novoj vladi, Pupovac je rekao da na to sada ne može da odgovori.

Ponovio je da je i ranije bilo dosta prilika u njegovoj političkoj karijeri kada je mogao biti član vlade, pa nije.

– O tome ko će to biti i u kom obliku, razgovaraćemo najprije između sebe. Prije nego što razgovaramo o tome međusobno i sa Plenkovićem. Jasno je da ne želimo da licitiramo ni sa imenima, ni sa pozicijama – rekao je Pupovac i istakao da manjine žele da budu ravnopravni partneri u vladi.

Kaže da SDS S izrazito cijeni činjenicu da je HDZ na svom Predsjedništvu izrazio stav o učešću manjina u novoj vladi.