Radanović: Opoziv načelnika Drvara je rasipanje novca i gubljenje vremena

60
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Eventualno sprovođenje opoziva načelnika opštine Drvar Dušice Runić u suštini je gubljenje vremena, trošenje novca i rasipanje energije, jer se za plaćanje raznih zakonskih obaveza mora potrošiti minimalno 20.000 KM, a redovni izbori su svakako za osam mjeseci, ocijenio je predsjednik Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH (FBiH) Đorđe Radanović.

On je istakao da su Srbija i Republika Srpska uz Drvar i da gledaju kako da pomognu narodu u ovoj opštini.

Radanović je ocijenio da možda neki ljudi i ne shvataju šta se počelo dešavati u Drvaru od 13. septembra prošle godine, kada je ovu opštinu posjetio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u znak podrške srpskim povratnicima, saopšteno je iz Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH.

– Treba svi da shvatimo da ništa više neće biti isto. Iza Drvara i načelnice Runić podrškom i riječima sada stoji moćna i jaka Srbija – rekao je Radanović.

On je naglasio da bi, umjesto da se narednih 30 dana drže mitinzi i obilaze sela radi prikupljanja glasova, bolje bilo da se za to vrijeme napravi plan kako da se pokrije svaka srpska kuća u opštini Drvar, uvede struja u sela koja je još nemaju, poveća natalitet i dovede još jedno ili dva preduzeća što bi omogućilo nova zapošljavanja.

– Treba se racionalno i domaćinski odnositi prema budžetu. Nije Srbija dala pare Drvaru da ih skupštinska većina troši na vanredne izbore – istakao je Radanović.

Većina odbornika Opštinskog vijeća Drvar izglasala je u subotu, 1. februara, inicijativu za opoziv načelnika opštine Dušice Runić.

Glasalo je devet odbornika iz PDP-a, Srpske napredne stranke, DNS-a, Socijalističke partije i HDZ-a 1990.