Radojičić: Gradnja novog mosta u naselju Srpske Toplice polovinom februara

28
Foto: Grad Banja Luka/Facebook

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da očekuje da će polovinom februara početi gradnja novog mosta u naselju Srpske Toplice.

Radojičić je potvrdio da je na ponovljeni tender za izgradnju novog mosta stigla jedna ponuda, podsjetivši da je jesenas tender pao, pošto je stigla jedna ponuda sa visokom cijenom.

– Sad je došla opet samo jedna ponuda, ali sa manjom cijenom, tako da smo oborili cijenu za oko 250.000 KM i ponuda je prihvaćena, Očekujem da do polovine februara počnemo sa gradnjom mosta u Toplicama – rekao je Radojičić novinarima.

Na ponovljeni tender za izgradnju novog mosta u Toplicama ponudu od 3,45 miliona KM dostavio je konzorcijum kojeg čine preduzeća „Kozaraputevi“, „Prijedorputevi“, „ABS solušn“ i „Metaling“.

Radojičić je potvrdio da je na javni poziv za organizaciju manifestacija u okviru „Proljeća u Banjaluci“ stiglo rekordnih 135 prijava, ističući da se počelo sa daleko manjim obimom i ambicijom 2018. godine i da su tada manifestacije održavane u terminima oko Dana grada, 22. aprila.

Gradonačelnik Banjaluke je rekao da se blok događaja „Proljeće u Banjaluci“ odnosi na period 10. aprila do 10. juna, a da je cilj da se ponovo podigne život u Banjaluci sa mnogo dešavanja, pošto nakon zimskih i novogodišnjih praznika obično nastupa prilično „mrtav“ period.

– Februar je nekako najdepresivniji mjesec u godini u svakom pogledu i vremenski i događajima, tako da već od aprila pokušavamo da dignemo grad i slijedi dva mjeseca kulturnih, sportskih, zabavnih, turističkih i gastronomskih događaja – dodao je Radojičić.

On je rekao da je prošle godine u periodu april-jun održano malo manje od 100 događaja koji su za nekoliko miliona KM podigli promet u Banjaluci i dodao da se očekuje da ove godine budu prebačeni i ti parametri.

– Tradicionalno su u tom periodu i polumaraton, moto-fest i događaji oko Dana grada i ‘Ćevap fest’ i niz različitih manifestacija – naveo je Radojičić.

On je rekao da je zadovoljan posjetom turista za novogodišnje praznike, ističući da je ona bila čak i iznad očekivanja.

– U tri novogodišnje noći bilo je u zbiru više od 40.000 ljudi, ‘Zimska varoš’, a Trgu Krajine je vrlo dobro radila i svi parametri pokazuju da smo od 15. decembra do kraja januara imali znatan rast u uslugama koje su od značaja za grad – rekao je Radojičić.

On je naglasio da su novogodišnji praznici povećali prihode u trgovini i ugostiteljstvu i uslugama za više od četiri miliona KM.

– Svaki rast broja turista i gostiju u Banjaluku direktno se osjeti na privredni rast i na zaposlenje i plate ljudi – rekao je Radojičić.