Radončić predložio Ćuluma za novog direktora SIPA

45
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić predložio je Darka Ćuluma za novog direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) umjesto Perice Stanića.

Radončić je objasnio da je u ponedjeljak stavio van snage prijedlog bivšeg ministra bezbjednosti Dragana Mektića da za direktora SIPA bude izabran Perica Stanić.

– Nakon obavljenih konsultacija sa parlamentarnom većinom donio sam odluku da oficijelno predložim Darka Ćuluma i on je sada u proceduri za novog direktora SIPA – izjavio je Radončić za portal „Kliks“.

Ovaj portal navodi da bi se potvrda Ćuluma za direktora SIPA mogla naći već na narednoj sjednici Savjeta ministara, a prije toga će biti obavljene konsultacije sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom.

Foto: Klix.ba

Radončić je rekao da će to biti poznato tek naredne sedmice, poslije radnog sastanka i priprema za sjednicu, koja je zakazana za 23. januar.

– Tada ćemo znati dnevni red, odnosno da li će potvrda Ćuluma biti na toj ili nekoj od narednih sjednica – dodao je Radončić.

Perica Stanić, nakon što je predao dužnost u SIPA, vratio se u Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, gdje proteklih mjesec dana obavlja funkciju savjetnika direktora Policije Republike Srpske Darka Ćuluma.