Redovna sjednica u Srebrenici, prisustvuje predsjednik Republike Srpske

6
Foto: Vlada Republike Srpske/Twitter

Redovna sjednica Vlade Republike Srpske biće održana danas u Srebrenici u prisustvu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ministara iz Srpske u Savjetu ministara, kao i načelnika i gradonačelnika lokalnih zajednica sa područja Birča i Podrinja.

Sjednica je zakazana za 12.00 časova u prostorijama stare zgrade gimnazije u Srebrenici.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je juče da će sa sjednice Vlade Srpske u Srebrenici, koja se održava na dan kada Generalna skupština UN razmatra antisrpsku rezoluciju, federalnoj strani biti predložen mirni razlaz.

Na predloženom dnevnom redu Vlade Srpske naći će se informacija o realizaciji Memoranduma o saradnji u oblasti poljoprivrede između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske i Ministarstva industrije Bjelorusije.

Ministri će raspravljati i o prijedlogu odluke o odobrenju isplate milion KM sa računa posebnih namjena radi realizacije dijela ugovora o finansiranju BiH i Republike Srpske sa Evropskom investicionom bankom po projektu mjere zaštite od poplava u Republici Srpskoj.

Na sjednici će biti riječi i o informaciji o dosadašnjoj realizaciji projekta osnivanja specijalne bolnice „Guber“ Srebrenica, najavljeno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i prijedlog mišljenje na Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada agenata stranog uticaja u Republici Srpskoj.

Predviđeno je i više davanja saglasnosti na planove utrošaka i relokacije sredstava mnistarstava, institucija i ustanova.

Nakon sjednice predviđeno je saopštenje i izjave za medije. Snimateljima i fotoreporterima biće omogućeno snimanje kadrova na početku sjednice.