Ristić: Vukanović u kontinuitetu širi neistine, slijedi tužba

22
Foto: SRNA

Većinski vlasnik „Tehničkog remonta Bratunac“ (TRB) Slavenko Ristić rekao je Srni da narodni poslanik Nebojša Vukanović u kontinuitetu širi neistine o ovoj kompaniji i time ugrožava njeno funkcionisanje i ugled zbog čega će protiv njega biti podnesena tužba nadležnom sudu.

– Kompanija će preduzeti sve zakonske korake da zaštiti svoje poslovanje i spriječi sve laži – rekao je Ristić, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ristić je rekao da su netačne tvrdnje Vukanovića da TRB ne plaća doprinose i otpušta radnike, te naglasio da je samo prošle godine ova kompanija zaposlila više od 60 novih radnika za koje kao i za sve ostale uredno plaća sve doprinose.

On je naveo da je Vukanović iznio i neistinu da TRB živi od Vlade Republike Srpske, jer je kompanija orijentisana 99,9 odsto izvozu i inostranstvu, a ne samo lokalnom tržištu koje čini možda svega jedan odsto ukupnog prometa.

– Nisu tačni navodi Vukanovića da je ovo neka vladina kompanija koja na sumljiv način posluje, kao i tvrdnja da sam ja dobio koncesiju za lovište „Klekovača“ jer je pomenutu koncesiju dobio TRB – rekao je Ristić.