Ročište Lukiću 13. februara

9
Foto: Miloš Lukić

Pred Sudom BiH za 13. februar zakazano je ročište u predmetu protiv vršioca dužnosti direktora „Službenog glasnika“ Republike Srpske Miloša Lukića za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Sudija u ovom predmetu je Sena Uzunović, koja je zamijenila sudiju Mirsada Striku, a ročište je zakazano za 13.00 časova, objavljeno je na zvaničnoj stranici Suda BiH.

Postupak protiv Lukića odvojen je od postupka koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, na ročištu 17. januara.

Iako su postupci razdvojeni na današnjem ročištu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika pred Sudom BiH prilikom čitanja optužnice naveden je i Lukić, čime je, prema ocjeni odbrane, direktno prekršen zakon.

Iz Suda BiH je ranije rečeno da je donio usmenu odluku o razdvajanju predmeta, te da ne postoji pravo žalbe na takvu odluku.

Advokat Miljkan Pucar, koji zastupa Lukića, rekao je ranije Srni da od Suda BiH očekuje zna za šta terete Lukića.

– Za efikasnu i pravilnu odbranu treba da imamo jasno i konkretno šta se Lukiću stavlja na teret i koji su to dokazi Tužilaštva da bi mi mogli da prezentujemo i svoje dokaze – istakao je Pucar.