Runić: Novac iz Srbije razlog je za moj opoziv

301
Foto: UNS

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić izjavila je danas da je razlog pokretanja inicijative za njen opoziv novac koji Srbija ulaže u Drvar.

Razlog za pokretanje opoziva su, kako je istakla, dva i po milona KM koja se trenutno nalaze na računu opštine Drvar i koje bi aktuelna skupštinska većina da troši onako kako oni žele.

– Oni bi novac sa računa opštine da krčme između sebe kao što su do sada navikli da krčme i vrše podjelu šumskih trupaca i radnih mjesta u Šumariji. Ne želim i neću da izađem iz zakonskih okvira jer nenamjenskim utroškom sredstva kršim zakon i sporazum koji je potpisan sa Ministarstvom finansija Srpske – poručila je Runićeva.

Ona je istakla da je spremna za referendum i vjeruje da ima podršku naroda.

– Osnovni ralog zašto sam izgubila podršku Skupštinske većine vezan je za sredstva koja su opštini Drvar donirana od Srbije i zloupotrebu rečenice iz revizorskog izještaja, koji se tiče navodnog nenamjenskog trošenja iznosa od 1.400.000 KM – rekla je Runićeva na konferenciji za novinare.

Runićeva je rekla da se „sporna“ rečenica nalazi u dijelu Izvještaja Kancelarije za reviziju institucija Federacije BiH oji se odnosi na reviziju usklađenosti i ima mišljenje sa rezervom, a ne negativno mišljenje.

– Jedan od razloga zašto me ta ista većina optužuje je i sporna razlika u finansijskim izvještajima od nešto više od 50.000 KM, a koji se odnose na tehničke greške u knjiženju iz dosta ranijeg perioda i koji se nisu dogodili u mom mandatu – precizirala je ona.

Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta BiH Goran Broćeta rekao je novinarima da je aktuelna skupštinska većina okupila ljude koji se bore samo za lične interese, a ne za Drvar niti za njegove građane.