Runić: Zahvaljujući Srbiji u Drvar vraćena nada u bolje sutra

22
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić u čestitki predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom 15. februara, Dana državnosti Srbije, istakla je da je zahvaljujući Srbiji u Drvar vraćana nada u bolje sutra.

– U naš grad vratili ste vjeru u bolje sutra i omogućili ostanak i opstanak na ovim prostorima. Iako smo teritorijalno razdvojeni, na taj važan dan osjećamo duboku povezanost i neraskidivu vezu sa maticom Srbijom, kao dio nečega čemu oduvijek pripadamo. Vaša briga o nama je dokaz da nismo i nikada nećemo biti zaboravljeni – poručila je Runićeva.

Ona je, u čestitki u ime građana Drvara i u svoje lično ime, državnom vrhu i građanima Srbije zaželjela uspjeh u daljem razvoju Srbije.

– Sigurna sam da će društvena, ekonomska i politička stabilnost Srbije nastaviti da jača i u budućem periodu, te da će se saradnja bratske nam Srpske i Srbije nastaviti, dodatno osnažena na opšte zadovoljstvo srpskog naroda – rekla je Srni Runićeva tim povodom.

Ona je ukazala da je Srbija za vrijeme Odbrambeno-otadžbinskog rata pružila ruke Drvarčanima.

– Prije 25 godina protjerani smo sa svojih ognjišta. Srbija nam je nesebično pružila ruke. Taj čin spasa i utjehe nikada nećemo zaboraviti, kao ni činjenicu da Srbija i danas brine o Srbima ma gdje god oni bili – naglasila je Runićeva.

Dan državnosti Srbije je državni praznik koji se praznuje 15. i 16. februara, a ustanovljen u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak, kao dan sjećanja na početak srpske revolucije, i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav Knjaževstva Srbije – Sretenjski ustav.