Sastali se Vučić i Dodik, predsjednik Srbije dolazi u posjetu Srpskoj

17
Foto: buducnostsrbijeav/Instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom dogovorio da u narednih mjesec dana posjeti više mjesta u Srpskoj.

Vučić je naveo da je Dodika upoznao sa svim zapadnim inicijativama u vezi sa Kosovom i Metohijom, kao i sveukupnom situacijom u južnoj pokrajini.

– Takođe, dogovorili smo se da u narednih mjesec dana posjetim više mjesta u Republici Srpskoj, posebno siromašnije opštine, za koje će Republika Srbija pripremiti značajnu finansijsku pomoć i podršku u infrastrukturnim projektima – naveo je Vučić na „Instagramu“.

On je napomenuo da je tokom današnjeg susreta u Beogradu bilo riječi o svim ključnim pitanjima za Srbiju i Srpsku.

Dodik je na Tviteru napisao da Republika Srpska i Srbija nastavljaju s realizacijom svih važnih dogovorenih projekata i da je sa Vučićem razgovarao o aktuelnim pitanjima, te ponovo izrazio podršku Srpske u izazovima s kojima se suočava Srbija po pitanju Kosova i Metohije.

– Dogovorili smo i da u narednom periodu predsjednik Srbije posjeti nekoliko opština u Srpskoj u kojima će Srbija finansirati određene infrastrukturne projekte. Zahvalio sam Vučiću što i u najtežim okolnostima i izazovima misli i na Republiku Srpsku – istakao je Dodik.