Savić: Bećirović je u sukobu sam sa sobom

13
Foto: SNSD Bijeljina/Facebook

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Bojan Savić izjavio je da sastanak bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića sa Kristijanom Šmitom i pozivi upućeni međunarodnoj zajednici da, kako je naveo, konkretnim potezima zaustave provođenje Deklaracije usvojene na Svesrpskom saboru, pokazuju koliko je nedorastao poziciji koju obavlja i koliko bruka svoj narod.

Savić je upitao kako je moguće da neko ko sve radi da ponizi zemlju koju, navodno, toliko brani, priča o njenoj suverenosti i poštovanju Dejtonskog sporazuma, a uporno čini sve da je unizi do kraja, trčeći svako malo strancima da presude u skladu sa njegovim željama i u njegovu korist?

– Takođe, Bećirović stalno priča o nekim sukobima, a jedino je on u sukobu sam sa sobom, pa tako i sa svima koji su imali priliku da se nađu u njegovom društvu. Takvi mogu imati podršku samo onog dijela međunarodne zajednice koji nema dobre namjere prema BiH, zajednici tri konstitutivna naroda, sastavljenoj od Republike Srpske i Federacije – ukazao je Savić.

On je ocijenio da Bećirović, kao i Željko Komšić, svojim medijskim istupima samo pokazuje da ne poznaje Ustav BiH, zakone i druge propise, a, što je još važnije, da ima bolju komunikaciju sa strancima nego sa predstavnicima institucija zemlje za koju se navodno zalaže.

– To je rezultat njihove promašene i destruktivne politike koja se gradi na podvalama i zloupotrebama. Kroz sukobe Zlatka Lagumdžije i Elmedina Konakovića, vidjeli smo kako se ta komunikacija odvija. Tamo im nije bilo Srba, i opet je nastao problem. I imaće ih još više. Oni su svojim antiustavnim radnjama u potpunosti normalizovali svako kršnje zakona, pa su počeli optuživati jedni druge. Ono što su pokušavali uraditi Srbima i Republici Srpskoj, na kraju će se BiH obiti o glavu – naglasio je Savić.

On je konstatovao da su bošnjački politički predstavnici toliko zadojeni mržnjom prema Srbima da ništa drugo ne vide.

– Republika Srpska poštuje procedure i uvijek je to radila, ali pitanje je do kada možete biti fer prema nekome ko ide stalno na to da vas prevari – rekao je Savić.