SDS i PDP protiv Prijedloga izbornog zakona Republike Srpske

13
Foto: Crnadak i Govedarica

Narodna skupština Republike Srpske bi u četvrtak, 18. aprila, na posebnoj sjednici trebalo da razmatra Prijedlog izbornog zakona i Prijedlog zakona o referendumu i građanskoj inicijativi, kao i izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.

Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica i šef Kluba poslanika PDP-a Igor Crnadak rekli su da ove stranke neće podržati Prijedlog izbornog zakona.

    Govedarica je rekao da je za SDS neprihvatljiv izborni zakon Srpske kako je ranije predložen i usvojen u formi nacrta.

    Crnadak je istakao da PDP neće podržati Prijedlog izbornog zakona Republike Srpske, te naveo da ovo rješenje treba povući ako se „želi dobro Srpskoj“.

    Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je nakon skupštinskog Kolegijuma da će na dnevnom redu posebne sjednice parlamenta, između ostalog, biti druga važna pitanja koja se tiču imuniteta određenih ljudi, kao i da se pojedinim kažnjenim licima omogući da ostvare svoje prava na prihode na zakonit način.

    Trinaesta posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biti održana u četvrtak, 18. aprila, sa početkom u 10.00 časova.