Šeranić i Tepavčević: Uskoro potpisivanje memoranduma o saradnji u oblasti socijalne zaštite

53
Foto: minrzs.gov.rs

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da je sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević razgovarao o potpisivanju memoranduma o saradnji u oblasti socijalne zaštite u skladu sa Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama.

Poslije sastanka u Palati Srbija, Šeranić je rekao novinarima, je rekao da su razgovarali su o podršci formiranju Zavoda za socijalnu zaštitu u Republici Srpskoj, o planu transformacije ustanova koje zbrinjavaju djecu bez roditeljskog staranja i o Zakonu o socijalnoj karti, te pripremi infrasturkture da bi ovaj projekat zaživio.

Foto: minrzs.gov.rs

Šeranić je rekao da je bilo riječi o o tome kako unaprijediti konkretnu saradnju udruženja lica sa invaliditetom, promovisati ih u javnosti, kao i o pružanju prostora da informišu građane o svojim aktivnostima i uspjesima kada je riječ o kulturno-umjetničkim ili sportskim aktivnostima, a on se nada da će se to realizovati ovog ili narednog mjeseca.

Tepavčevićeva je istakla da su Republika Srpska i Srbija izuzetno bliske i da joj je posebno zadovoljstvo što je ovaj sastanak organizovan uoči velikog praznika – Dana srpskog jedistva, slobode i nacionalne zastave, koji Srpska i Srbija zajedno proslavljaju sutra.

– U narednom periodu imaćemo niz zajedničkih aktivnosti i potpisaćemo formalni akt, koji će da formalizuje našu saradnju, u vidu memoranduma ili sporazuma, bez obzira što su naše zajedničke aktivnosti ako ne na dnevnomo nivou, onda sigurno na nedeljnom nivou. Planiramo u narednom periodu organizovanje različitih aktivnosti kada su u pitanju osobe sa invaliditom, u sistemu socijalne zaštite – rekla je Tepavčevićeva.

Foto: minrzs.gov.rs

Ona je napomenula da je ovo samo jedan dan u nizu saradnje dva ministarstva, koja će se i nastaviti.