SNSD Banjaluka: Stanivukovićev interes za „Akvanu“ – lični

18
Foto: SNSD

Gradski odbor SNSD-a Banjaluka saopštio je da je jedini interes za koji se gradonačelnik Draško Stanivuković grčevito bori u slučaju javnog preduzeća „Akvana“ lični, te da je dokazao da mu radnici nikada nisu bili prioritet jer je imao priliku da neisplaćene obaveze izmiri iz ranije odobrenog kredita.

Iz ove stranke ističu da Stanivuković sada uporno, pod izgovorom da je to sud naredio, predlaže Skupštini grada da se cjelokupno zemljište „Akvane“ stavi pod hipoteku u Poreskoj upravi, kao garancija reprograma za neisplaćene obaveze.

– Svjesni cilja Stanivukovića, sigurni smo da bi zemljište Akvane završilo na dobošu, a radnici bez posla jer bi tada njegov investitor kupio to zemljište i nastavio izgradnju zgrada koje je gradonačelnik na početku svog mandata predstavio kao projekat „Futur 2“ – navodi se u saopštenju banjalučkog SNSD-a.

Iz ove stranke predlažu da Skupština grada donese odluku o zajmu prema „Akvani“ ili da grad Banjaluka podigne kredit i na taj način isplati obaveze prema Poreskoj upravi.

– Nećemo dozvoliti da imovina grada postane privatna svojina Stanivukovića i njegovih investitora pa da oni njome upravljaju kako žele – poručili su iz SNSD-a Banjaluka.