SNSD Banjaluka: Javni poziv SDS-u da saopšti svoje veze sa oslobođenim funkcionerima RUGIP-a

16
Foto: SNSD

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić posljednji je čovjek na planeti kojeg bi trebalo prozivati za oslobađajuću presudu funkcionerima i službenicima RUGIP-a, jer je upravo on alarmirao istražne organe da procesuiraju odgovorne za slučaj „Naš dom“, ali i više drugih, sumnjivih predmeta u vezi milionima vrijedne gradske imovine, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD.

– Ako već to ne znaju, banjalučki SDS podsjećamo da je Radojičić, po izboru za gradonačelnika, odnosno u januaru 2017. godine, javno upozorio nadležne institucije na sumnjivo ponašanje tadašnjih odgovornih u RUGIP-u i Pravobranilaštvu u vezi više sporova oko vrijedne gradske imovine. Upravo nakon javne reakcije Radojičića, nadležni organi pokrenuli su i krivičnu istragu i potvrdile sumnje gradskih vlasti, podizanjem optužnica protiv odgovornih lica – naglasili su iz Gradskog odbora SNSD.

Međutim, kako navode, građani Banjaluke, isto tako, treba da znaju da lažne suze za gradsku imovinu danas liju upravo oni koji su u jako, jako bliskim vezama sa ljudima koji su procesuirani za otimačinu gradske imovine.

– Pitamo se – da li su upravo te, lične veze razlog zašto iz SDS-a osipaju drlje i kamenje na čovjeka koji je i inicirao cijelu istragu, sa ciljem da sačuva imovinu Grada Banjaluke? Je li ovo klasično ponašanje po principu „drž’te lopova“, dok sam lopov proziva nevine za njegovo nedjelo? Da li baš zato u SDS-u danas slave zbog oslobođajuće presude? I, javno ih pitamo – kakve su njihove veze sa ljudima koji su otimali imovinu Grada Banjaluke? – poručili su iz SNSD.