SNSD: SDA nema pravo da se oglašava o Vučiću

29
Foto: SNSD

SDA nema pravo da se na bilo koji način oglašava o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću sve dok posredstvom svog kadra u obavještajnoj i pravosudnoj strukturi zajedničkih institucija BiH onemogućava istragu, pronalazak i procesuiranje odgovornih za pokušaj njegovog ubistva 2015. godine u Srebrenici.

– Potpuno je jasno da onaj ko onemogućava otkrivanje istine o tom sramnom napadu, podržava taj gnusni čin na isti način na koji očigledno podržava i skrnavljenje bilborda sa likom osvjedočenog prijatelja Srebrenice, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića – saopšteno je danas iz SNSD-a.

U saopštenju se navodi da SDA mora konačno prihvatiti činjenicu da nema isključivo pravo na tumačenje istine, a još manje na to da tu svoju navodnu istinu nameće drugima, kojima istovremeno negira svako pravo, uključujući i pravo na istinu, i pravo na poštovanje sopstvenih žrtava, pa čak i pravo da se putem jednog bilborda zahvale onome kome žele.

– Moramo i ovom prilikom naglasiti da ostajemo zahvalni institucijama Srbije koje su zajedno sa institucijama Republike Srpske uspjele onemogućiti da Savjet bezbjednosti UN usvoji sramnu i netačnu britansku rezoluciju o Srebrenici, jer smo ujedinjeni u ubjeđenju da, uvažavajući sve žrtve, budućnost nije moguće graditi na neistini i ignorisanju srpskih žrtava – dodaje se u saopštenju.

SNSD pruža punu podršku načelniku opštine Srebrenica Mladenu Grujičiću, koji je i putem postavljanja bilborda izrazio zahvalnost Vučiću za pruženu podršku Srebrenici i osuđuje svaki pokušaj njihovog skrnavljenja.