SNSD: Uklanjanje videa o presudi generalu Mladiću udar na istinu

97
Foto: SNSD

Sa zvaničnih naloga SNSD na društvenoj mreži Fejsbuk uklonjen je video sadržaj „General se danas upisao u legendu“ u kojem su preneseni stavovi predsjednika stranke Milorada Dodika o presudi generalu Ratku Mladiću koju je donio Mehanizam u Hagu, saopšteno je iz SNSD-a.

Iz SNSD-a ističu da za njih ovo predstavlja „još jedan udar na istinu i pravo našeg naroda da javno iznosi svoje mišljenje, jer se u samom videu iznose stavovi predsjednika stranke Milorada Dodika koje dijeli većina srpskog naroda“.

– U trenutku uklanjanja ovaj video je vidjelo više od 700.000 korisnika Fejsbuka, a o njemu se u komentarima izjasnilo više od 2.000 ljudi koji su iznijeli različite stavove. Uklanjanjem ovog videa uklonjeni su i stavovi tih ljudi, kojima je na ovaj način uskraćeno pravo na iznošenje mišljenja – navodi se u saopštenju.

Iz SNSD-a navode da su prilikom produkcije ovog sadržaja bili svjesni mogućih zabrana ili sankcija, ali nisu željeli da zbog njih odstupe od ukazivanja na istinu.

– Uklanjanje ovog videa smatramo jednom vrstom napada na javno i otvoreno iznošenje stavova. Ovo predstavlja logičan slijed događaja nakon što su neke teme postale zabranjene i nakon što su naši građani primorani da se o tim temama na društvenim medijima oglašavaju koristeći znakove interpunkcije ili izbjegavajući da se o njima direktno izjašnjavaju – navodi se u saopštenju.

Iz SNSD-a naglašavaju da nisu i nikada neće bježati od toga da javno iznose istine o svim temama važnim za srpski narod, jer bi se, navode, „u protivnom svrstali na stranu onih koji na taj način nasilno žele da zabrane našem narodu da iznosi bilo kakvo, a posebno istinito mišljenje o temama koje su nam važne“.