Šobot: Nisam imao pravo da odbijem ovakvu priliku

29
Foto: radiotrebinje.com

Neću se baviti populizmom nego suštinskim problemima našeg grada koji su brojni, rekao je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot. On je u intervjuu „Glasu Srpske“ otkrio i da će u odnosu na prethodne i trenutne kandidate za gradonačelnika Banjaluke građanima ponuditi profesionalizam, odgovornost, ali i ozbiljnost u radu i dodao da očekuje pobjedu na predstojećim lokalnim izborima u oktobru.

S obzirom na to da je i načelnik Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra RS, Šobot navodi i da će uskladiti sve obaveze te da pacijenti neće ispaštati zbog njegovog bavljenja politikom.

Pristali ste da idete u trku za prvog čovjeka grada Banjaluka u ime SNSD-a? Šta je bilo presudno u toj odluci?

Kao doktor posvećen sam pomaganju građanima Banjaluke, isti taj motiv me je opredijelio i za ovu odluku. Nakon podrške najjačeg političkog subjekta u Republici Srpskoj, što SNSD nesumnjivo predstavlja, ova odluka je bila prirodan izbor. Kada se ukaže ovakav izazov, prilika i čast, mislim da svako, a naročito neko ko se bavi humanim poslom, nema pravo da izbjegava ovakvu odgovornost.

Šta Vas je uopšte navelo da počnete da se bavite politikom?

Osjećaj odgovornosti koji mi je usađen kroz moje odrastanje, a potom i kroz posao koji sam obavljao. Potreba da učinim što više mogu za svoj grad, koji je trenutno zarobljen, kao i svi mi neodgovornim, nestručnim i neozbiljnim rukovođenjem.

Na čemu ćete bazirati izbornu kampanju?

Biću iskren, konkretan, neću se baviti populizmom, nego ću se baviti suštinskim problemima našeg grada, oni su brojni. Možda samo da spomenem unapređenje dostupnosti zdravstvene zaštite građana, pronatalitetnu politiku, brigu o mladima, razvoj sporta i kulture te podsticaj ekonomije i bolji životni standard.

Da li postoji nešto novo što ćete ponuditi građanima Banjaluke u odnosu na prethodne gradonačelnike?

Profesionalizam, odgovornost, rad, ozbiljnost i legalizam.

Očekujete li pobjedu?

Apsolutno.

Koliko će teško biti uskladiti politiku i sve obaveze u Vašoj klinici koja je tek u razvoju?

Sigurno da će to biti veliki izazov, ali ja sam navikao da radim intenzivno. Ranije sam naglasio da je čovjek jak koliko je jak njegov tim. Na Klinici za kardiohirurgiju iza mene stoji tim ozbiljnih profesionalaca, kojima apsolutno vjerujem.

Da li će pacijenti trpjeti zbog Vašeg bavljenja politikom?

Šta god budem radio sigurno neću dozvoliti da trpe moji pacijenti. Intenzivan rad, posvećenost i predanost su nešto na šta sam navikao. Uz dobru organizaciju ubijeđen sam da mogu i dalje pomagati svojim pacijentima.

Slogan

Da li će Vaš izborni slogan biti: „Ne odvajajte mozak od srca“ ili je to interna šala unutar stranke?

Za slogan je još rano, ali sigurno znam kako nam glase ciljevi i politike.