Šolaja: PDP ne treba da se čudi što mu birači produžavaju opozicioni staž

92
Foto: Dušica Šolaja

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šolaja izjavila je Srni da ako PDP opravdane kritike Srđana Mazalice na račun skandalozne izjave Jelene Trivić o Kristijanu Šmitu naziva opsesijom, kako onda nazvati dugogodišnje, horsko vrištanje predstavnika opozicije na sve što kaže Milorad Dodik?

Šolaja je upitala o kakvoj opsesiji je riječ kada se opozicioni prvaci iz Republike Srpske, na sarajevskim medijima, takmiče sa bošnjačkim političarima koliko puta će spomenuti Milorada Dodika u što gorem kontekstu?

– Mislite li da je moguće baviti se politikom na način da možete bez bilo kakvih dokaza optuživati i vrijeđati političke protivnike, a da vama ni na šta ne smije da se odgovori? Mislite li da vaše stranačke kolege, poput Aleksandra Zolaka, mogu da se sastaju sa Kristijanom Šmitom, a da to prođe bez reakcije javnosti u Republici Srpskoj – upitala je Šolaja.

Šolaja je upitala da li misle zaista da će ćutati dok Jelena Trivić, kandidat za najodgovorniju funkciju, na velika vrata u Republiku Srpsku uvodi nelegalno izabranog, lažnog visokog predstavnika, Kristijana Šmita?

– Zna li Jelena Trivić uopšte šta je Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija i koja je procedura izbora visokog predstavnika? Ako mislite da ćemo na to ćutati, onda ne treba da se čudite zbog čega vam građani Srpske uporno produžavaju opozicioni staž, baš kao što će i ove godine – poručila je Šolaja.