Šolaja traži zaštitu zbog prijetnji Stanivukovića

855
Foto: SRNA

Predsjednica Zakonodavnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Dušica Šolaja izjavila je danas da će tražiti zaštitu od nadležnih organa jer se ne osjeća bezbjednom zbog prijetnji narodnog poslanika PDP Draška Stanivukovića.

Ona je na sjednici NSRS rekla da joj je Stanivuković juče prijetio na sjednici Zakonodavnog odbora na kojoj se trebalo raspravljati o tome da li će se Nacrt zakona o zaštiti uzbunjivača koji je on predložio, naći na današnjoj sjednici NSRS.

Šolaja je prethodno pojasnila da je Nacrt zakona o uzbunjivačima skinut sa dnevnog reda današnje NSRS jer nije dobio potrebnu podršku na sjednici Zakonodavnog odbora. Ona je istakla da je ovo već drugi put da Stanivuković predlaže isti Nact zakona.

– Kada ga je prvi put predložio dobio je pojašnjenje od strane Ministarstva pravde RS da bi usvajanje ovog zakona predstavljao problem jer se sličan zakon već nalazi u pravnom sistemu Srpske. Dakle, taj Nacrt zakona nije u skladu sa pravnim sistemom Srpske – navela je Šolaja.

Ona je dodala da je Stanivukoviću predloženo da dopuni već postojeći zakon, ali je on umjesto toga predložio isti Nacrt zakona. Šolaja ističe da je juče to isto rekla i Stanivukoviću, a da joj je on nakon toga prijetio.

– Stanivuković mi je tada rekao: „Ako mi ne usvojite taj zakon vidjećeš kako ćeš se provesti“ – tvrdi Šolaja.

Ona ističe da je nakon toga prekinula sjednicu Zakonodavnog odbora i tražila da se to uvrsti u zapisnik. Šolaja kaže da se Stanivuković nakon toga korigovao i rekao: „vidjećeš kako ćeš se proveseliti“.

Ona ističe da se nakon sjednice Zakonodavnog odbora obratila i predsjedniku NSRS kojeg je obavijestila o prijetnjama, te da će o svemu obavijestiti i nadležne organe Srpske jer se ne osjeća bezbjedno.