Špansko „čudo od djeteta“ ušlo u istoriju US Opena

21
Foto: @nextgenfinals/Twitter

Španski teniser Karlos Alkaraz nastavlja da oduševljava na ovogodišnjem US Openu.

Nakon što je u prethodnoj rundi izbacio favorizovanog Stefanosa Cicipasa, Alkaraz je trijumfom nad Peterom Gojovčikom postao najmlađi četvrtfinalista u Njujorku – 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 6:0.

Alkaraz ima 18 godina i najmlađi je četvrtfinalista US Opena još od 1963. godine.

Španac je plasman u TOP 8, gdje ga čeka Feliks Ože-Alijasim, obezbijedio poslije tri i po sata bespoštedne borbe u kojoj je gubio sa 1:0 i 2:1, da bi zatim u petom setu počistio Gojovčika kom nije dao ni da se upiše na semafor.

Poveo je Alkaraz sa 3:0 u prvom setu, uz dva uzeta brejka, ali je dozvolio 32-godišnjem Nijemcu da izjednači na 4:4. Španac je ponovo uzeo brejk i servirao za 1:0, međutim, Gojovčik je vezao tri gema i poveo u ovom meču.

Alkaraz je u drugom setu lako završio posao, uzevši rivalu servis tri puta. Obojica su u trećem setu uzeli po jedan brejk do finiša, da bi Nijemac pri rezultatu 5:5 ponovo bio spretniji i sa dva vezana gema stigao je do 2:1 u setovima.

To je bilo sve od Gojovčika koji jeste u četvrtom setu brejkom poveo sa 1:0 u gemovima, ali je Alkaraz vratio brejk, zatim poveo sa 4:1 i odveo meč u peti set gdje je bio dominantan.