Špirić: Građani Srpske kazniće na izborima opozicione kolaboracioniste

27
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Član Predsjedništva SNSD-a Nikola Špirić izjavio je Srni da ćutanje opozicije u Republici Srpskoj na poziv bošnjačkih političkih patrija na izgradnju „građanske BiH“ predstavlja temelj njihovog poraza na predstojećim opštim izborima, jer će, kako je rekao, građani Srpske oštro kazniti kolaboracioniste.

– Bošnjačke političke partije više ne kriju da se zalažu za ustavnu i izbornu dominaciju pod motom građanske BiH – jedan čovjek jedan glas – iako znaju da je taj i takav koncept u dubokoj koliziji sa dejtonskom BiH – rekao je Srni Špirić.

On je naveo da bošnjačke političke partije, u otvorenoj ili prikrivenoj formi, žele da pridobiju međunarodnu zajednicu i opoziciju Republike Srpske, koja u ogorčenoj borbi za vlast – bezidejna i razjedinjena – često zaboravi na Republiku Srpsku, koja je jedini garant opstanka Srba na ovim prostorima.

– Zato Milorad Dodik i SNSD nemaju alternativu u Republici Srpskoj i građani, prije svega Srbi iz Republike Srpske, će oštro kazniti kolaboracioniste iz Republike Srpske i ovaj put. Uslov za izgradnju bolje i prosperitetnije BiH je u nužnim promjenama koje treba da se dese u političkom Sarajevu, a ne u Republci Srpskoj – ističe Špirić, koji je i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

On je naglasio da PDP i SDS, nažalost, u zaslijepljenosti borbe za vlast to ne vide i njihovo ćutanje na poziv partija iz Sarajeva da sarađuju na izgradnji “građanske BiH” predstavlja temelj njihovog očaja i sigurnog poraza.