Špirić: Opoziciji bolje da izgubi od Dodika i Cvijanović nego da pobijedi uz pomoć stranaca

31
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić poručio je opoziciji iz Republike Srpske da im je bolje izgubiti od Milorada Dodika i Željke Cvijanović nego pobijediti uz pomoć stranaca i političkog Sarajeva.

– Iako predizborna kampanja još faktički nije ni počela, različite domaće i međunarodne organizacije sondirajući javno mjenje izlaze sa profilima favorita pobjednika – rekao je Špirić Srni.

On je dodao da tako birači Dodika vide kao zaštitnika Srpske i srpskih nacionalnih interesa i harizmatičnog čovjeka iz naroda sa velikim autoritetom koji svakome smije reći šta misli.

Špirić je naglasio da Dodika krase veliko iskustvo i mudrost, te odlučnost u donošenju odluka i upravljanje državom.

– Sa druge strane je Jelena Trivić kojoj se zamjera neiskustvo, te arogantno i drsko ponašanje bez pokrića – istakao je Špirić.

Prema njegovim riječima kao njena loša strana navodi se stranka kojoj pripada, te ljudi iz njenog okruženja, kao i njena saradnja sa strancima i slaba borba za nacionalne interese.

– Ukratko, žena bez šanse, kako je vide – naglasio je Špirić.

Kada je riječ o trci za srpskog člana Predsjedništva BiH, Špirić je istakao da ispitanici daju ubjedljivu pobjedu Cvijanovićevoj nad Mirkom Šarovićem „kod koga primjećuju odsustvo liderstva i malokrvnost u zastupanju interesa Republike Srpske u Sarajevu i prevelika servilnost prema strancima“.

– Ove ankete i procjene su upravo na tragu onoga o čemu dugo govorim i upozoravam da je bolje izgubiti od Milorada Dodika i od Željke Cvijanović, nego pobijediti uz pomoć stranaca i političkog Sarajeva, još samo da to opozicija shvati – zaključio je Špirić.