Srbofobija Benjamine Karić doživjela vrhunac: Podnijela krivičnu prijavu protiv odgovornih lica „agresorske vojske“

387
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić obavijestila je javnost danas kako je podnijela „krivičnu prijavu protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača, te odgovornih lica agresorske vojske“. Karić je na taj način, kako je sama istakla, ispunila dato obećanje.

Ona je rekla da smatra svojom obavezom ovako reagovati na iznesene „činjenice“ u takozvanom dokumentarnom filmu „Sarajevo safari“.

– „Sarajevo safari“ je bila prilika da čuje da su dolazili strani plaćenici i davali novac kako bi u Sarajevu ubijali nedužne civile. To je strašno. To nisu ljudi, to su čudovišta, jedino što sam smatrala ispravnim je da podnesem krivičnu prijavu protiv NN inostranih lica koja su dolazila u Sarajevo i protiv pripadnika Vojske Republike Srpske, koji su takvo nešto i omogućili – poručila je ona.

Karić je osudila izjavu gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića koji je kazao da smatra kako je sve u vezi sa filmom „Sarajevo safari“ laž.

Ćosić je nedavno podnio krivičnu prijavu protiv Mirana Zupaniča, režisera i scenariste takozvanog dokumentarnog filma „Sarajevo safari“, zbog, kako je naveo, „gnusnih laži i izmišljotina koje je Zupanič upakovao u film koji vređa Republiku Srpsku, njenu vojsku, srpske žrtve rata i sav srpski narod, zbog čega on mora biti sankcionisan“.

Ćutanje PDP-a

Benjamina Karić je prijateljica gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića, koji o ovom potezu, kao i cijeli PDP, ćuti.