Stanivuković o kandidaturi Jelene Trivić: Nevjerovatno mi je da će neko dvaput zaredom ići u politički debakl

20
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je, između ostalog, pričao i o kandidaturi Jelen Trivić na predstojećim lokalnim izborima.

Stanivuković je prvo rekao da svako ima pravo da se kandiduje, a potom je dodao da, ukoliko to učini Trivićeva, da će proći deset puta gore nego na prethodnim, opštim izborima.

– Svačije je pravo da se kandiduje i nevjerovatno mi je da će neko dvaput zaredom ići u politički debakl – rekao je Stanivuković, prenosi ATV.

On je naglasio da je uspjeh pobijediti, a ne kandidovati se.

– Mislim da je Jelena pomiješala kocke i da misli da je uspjeh kandidovati se. Uspjeh je pobijediti – kaže Stanivuković.

On je danas na konferenciji za novinare govorio i o inicijativi koju je potpisalo 18 odbornika za nastavak vanredne sjednice Skupštine grada, ističući da bi trebalo da bude održana 25. januara.

Stanivuković je rekao da su inicijativu potpisali odbornici koji su spremni da raspravljaju o rebalansu budžeta za prošlu godinu o čemu i treba da bude riječ u nastavku zasjedanja gradskog parlamenta.

– Još dva odbornika fizički su bila spriječena da daju potpis na ovu inicijativu, ali i oni su spremni da je podrže – rekao je Stanivuković.

Inicijativu, koju je Stanivuković predočio novinarima, potpisali su odbornici PDP-a Dragan Milanović, Jovo Savanović, Smiljana Babić Moravac, Krsto Golijanin, Milko Grmuša, Socijalističke partije Srpske Saša Kondić, Dragan Strika i Darko Milošević, Ujedinjene Srpske Neven Stanić, Milenko Rosić i Željko Amidžić, DEMOS-a Đuro Čubrilović, Slobodan Stanić i Socijalističke partije Dragan Banjac i Nikola Vukčević, nezavisni odbornik Aleksandar Petković, odbornik Narodnog pokreta „Banjaluka zove“ Saša Lazić i odbornik SNSD-a Marinko Umičević.