Stevandić: Nismo donijeli odluku o izborima, u ponedjeljak sastanak svih partija iz Repubike Srpske

13
Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas u Banjaluci da vladajuća koalicija u Republici Srpskoj nije donijela odluku o izlasku na lokalne izbore u BiH niti po kojem zakonu i da se čeka stav opozicije.

– Odlučili smo da u ponedjeljak, 20. maja, u Narodnu skupštinu Republike Srpske pozovem sve predstavnike političkih partija iz Srpske i one čije partije nemaju poslanike, nego odbornike u lokalnim zajednicama, da razgovaramo o ovom pitanju. U zavisnosti od opozicije, vidjećemo možemo li se usaglasiti. Ukoliko ne, naredni dan ćemo imati sastanak valadajuće koalicije na kome ćemo se izjasniti – rekao je novinarima Stevandić nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

On je rekao da vladajuća koalicija predlaže da budu odgođeni oktobarski izbori i da se ide na izbore prema zakonu Srpske.

Sastanku u Palati Republike prisustvovali su predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, te potpredsjednik ove stranke Željka Cvijanović, generalni sekretar stranke Srđan Amidžić i organizacioni sekretar Igor Dodik, lider Socijalističke partije Petar Đokić, lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, lider NPS-a Darko Banjac, kao i funkcioneri DEMOS-a Spomenka Stevanović i Boran Bosančić.