Stevandić: Opozicija spinovima želi da Program reformi preimenuje u ANP

20
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjedavajući Srpskog kluba poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić izjavio je danas u Sarajevu da opozicija Program reformi, koji je usvojilo Predsjedniištvo BiH, raznim vrstama spinova pokušava preimenovati u Godišnji nacionalni plan ANP.

Tumačeći to kao ranu predizbornu kampanju, Stevandić je novinarima rekao da dokument pod nazivom ANP ne postoji ni u Savjetu ministara ni u Predsjedništvu.

– Podsjećam, da je ANP usvojen trebalo bi da ima plan i i datum pristupanja NATO, a to ništa ne postoji u Programu reformi – istakao je Stevandić.

Navodeći da u usvojenom dokumentu piše da će biti donošene nove odluke i da se ne prejudicira članstvo, Stevandić je dodao da će odluke biti donošene u Parlamentarnoj skupštini i Predsjedništvu, gdje postoje mehanizmi zaštite interesa Republike Srpske.

– Dakle, Republika Srpska je apsolutno mirna, ali nisu mirni opozicija ni oni poput hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, koji ne mogu da prežale što se to desilo protiv njihovih namjera – rekao je Stevandić.

On je ocijenio da Savez za promjene nakon što je izgubio sve pozicije u Sarajevu, pokušava da lopticu prebaci u Narodnu skupštinu Republike Srpske da bi tamo počeli novu kampanju i nastavili politiku podjele naroda, u čemu neće uspjeti.