Stevandić: Poziv partnerskim strankama da ne ruše Runićevu

39
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić apelovao je danas da srpske stranke u Drvaru, posebno one partnerske koje čine većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ne ruše načelnika opštine Dušicu Runić.

– Zamolio bih kolege iz partnerskih stranaka u Vladi Srpske i Narodnoj skupštini da njihovi odbornici u Drvaru budu upozoreni da ne ruše vlast i načelnika opštine Drvar koja je uspjela da napravi najbolje benefite za ovu opštinu u posljednjih 30 godina – rekao je Stevandić.

Stevandić smatra nespornim da je formirana vrsta političke osovine između srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, što su Srbi, ma gdje bili, prihvatili i predstavlja garanciju ukupnom srpskom narodu van teritorije Srpske i Srbije.

On je naglasio da ova godina najavljuje nove izazove za srpski narod, te izrazio zadovoljstvo što su Srbi ušli u period međusobne sabornosti i ujedinjenja i nikada većeg jedinstva.

– To jedinstvo značajno je naslonjeno na dobru poziciju Srbije u međunarodnim odnosima, ali i njenu dobru privredu, rast BDP-a i veliki broj investicija, pa smo mnogo spremniji nego ranije da odgovorimo budućim izazovima – rekao je Stevandić novinarima u pauzi sjednice Predsjedništva stranke.

Odgovarajući na pitanje da li je BiH aktivirala Akcioni plan za članstvo u NATO-u (MAP), Stevandić je rekao da to nije istina, već da su „SDS, PDP i (predsjedavajući Predsjedništva Željko) Komšić u ranoj predizbornoj kampanji“.

– Ili su u nekoj vrsti političkog bijesa, jer nije bilo onako kako su oni zamislili – rekao je Stevandić.

Kada je riječ o aktivnostima stranke, Stevandić je naveo da su u toku aktivnosti na pripremi za predstojeće lokalne izbore, te izrazio zadovoljstvo zbog rasta i stabilnosti partije.

Prema njegovim riječima, Ujedinjena Srpska će na izborima sigurno imati i neke kandidate za načelnike, ali će to tačno biti precizirano na sjednici Glavnog odbora 1. marta u Trebinju.