Stevandić: Rezolucija o Srebrenici demonstracija novog kršenja međunarodnog prava

11
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Rezolucija o Srebrenici je diskriminatorska rezolucija po pitanju muslimana i ovo je nevjerovatan ponor koji je otvorila NATO alijansa, izjavio je Nenad Stevandić predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, za TV Prva.

– Pritisci su veliki, ali ja nisam pesimita. Ovo je demonstracija novog kršenja međunarodnog prava koje je uzrokovano upravo nemoći u ranijim pokušajima da se mi dezavuišemo, ukinemo i dovedemo u nemoguću poziciju. Ovo je nastavak te politike. Ali ovaj put su potcijenili našu pamet, našu sabranost i slogu. Sve su potcijenili – rekao je Stevandić.

Istakao je da je rezolucija o Srebrenici diskriminatorska.

– Ovdje je riječ o evropskim muslimanima koji su zaštićeni kao bijela rasa, dok su svi drugi muslimani u svijetu po Africi, Aziji tretirani kao manje vrijedni, jer jer su njihove žrtve mnogo veće, a nikada nisu dobili nekusvjetsku podršku u rezoluciji za genocid – kaže Stevandić.

Ističe da je ovo nevjerovatan ponor, koji je otvorila NATO alijansa, jer je ovdje, dodaje Stevandić, rezolucija o NATO muslimanima, a ne o muslimanima o svijetu i to je ogromna razlika.

– To je 10:1 i oni će taj ponor ugledati kasnije – poručio je Stevandić.

Ističe da su potcijenili i međunarodnu diplomatsku aktivnost Srbije, kao i da su desetine zemalja na strani Srbije.

– Ovo je novi promašaj Zapada koji će napraviti nekoliko negativnih efekata. Prvi će biti potpuno poremećeni odnosi na Balkanu između država i naroda. Otvaranje puta da Republika Srpska traži izlaznu trasu jer ne želi da živi sa ljudima koji je prije podne proglašavaju genocidnom, a popodne žele da ukinu, a onda bi sa njom da žive u istoj državi i sarađuju – rekao je Stevandić.