Stevanović: Izmjenama Poslovnika stvoriti uslove za efikasniji rad Narodne skupštine

12
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Neophodno je pristupiti izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske i one treba da idu u pravcu sprječavanja zloupotreba i povreda poslovnika, izjavila je za Srnu zamjenik predsjednika DEMOS-a i šef poslaničkog kluba te stranke u parlamentu Srpske Spomenka Stevanović.

Stevanovićeva je istakla da je neophodno spriječiti pojedine poslanike da se konstanto udaljavaju od dnevnog reda, dodajući da se moraju neutralisati uvrede i iznošenje neistina u parlamentu Srpske.

– Očekivane izmjene i dopune poslovnika neće biti usmjerene protiv opozicije, kao što se često iznosi u javnost od opozicionih političara. Kranji cilj izmjena i dopuna je stvaranje uslova za efikasniji rad parlamenta – rekla je Stevanovićeva.

Komentarišući stanje u vladajućoj koaliciji u Srpskoj, Stevanovićeva je istakla da je najvažnije međusobno poštovanje i uvažavanje koalicionih partnera.

– Ljudi u DEMOS-u učešće u vlasti shvataju kao preuzimanje dijela odgovornosti. Na odgovorna mjesta postavljamo i postavljaćemo odgovorne, stručne i obrazovane ljude. Na taj način želimo dati doprinos boljem funkcionisanju Republike Srpske, boljem životu njenih građana i po tome želimo biti posebno prepoznatljivi kao stranka – naglasila je Stevanovićeva.