Stevanović: Nešić nije birao, pa neće ni smjenjivati Čubrilovića

51
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Zamjenik predsjednika DEMOS-a Spomenka Stevanović izjavila je danas da je “tvrdnja Nenada Nešića da se u okviru DNS-a analizira pokretanja inicijative za smjenu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića najobičnija glupost”.

– Baviti se na taj način predsjednikom Čubrilovićem, samo par sati nakon što je zbog zdravstvenih tegoba primljen u banjalučki Klinički centar, može samo osoba bez časti, obraza i karaktera, a Nešić je ovim potezom pokazao da to svakako jeste – rekla je Stevanovićeva.

Ona je naglasila da Nešić i ljudi poput Nešića nisu ni birali niti će smjenjivati predsjednika parlamenta, dodajući da se ovom izjavom Nešić još jednom, po ko zna koji put, našao na dnu, kako kaže, političke kanalizacije u Srpskoj.

Stevanovićeva je dodala da je njegova izjava naišla na zgražavanje ne samo kod članstva DEMOS-a i koalicionih partnera u Srpskoj, nego kod kompletne javnosti.

Prema njenim riječima, zdravstveno stanje predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića je sada stabilno.

Čubrilović je u četvrtak primljen u UKC u Banjaluci zbog pogoršanja opšteg zdravstvenog stanja.