Sud potvrdio isključenje Selaka iz Socijalističke partije

23
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Osnovni sud u Banjaluci donio je danas rješenje kojim je potvrđeno isključivanje Gorana Selaka iz Socijalističke partije (SP), kao i raspuštanje Gradskog odbora SP Banjaluka.

Na ovaj način Sud je ukinuo svoju ranije izrečenu privremenu mjeru obezbjeđenja kojom je bilo suspendovano isključenje Selaka iz SP kao i raspuštanje Gradskog odbora Banjaluka.

Predsjednik SP Petar Đokić izjavio je da pozdravlja odluku Suda, te da je ona očekivana.

– Usljed grubog kršenja Statuta SP, Glavni odbor SP donio je odluku o isključenju iz članstva Maksima Skoke, Gorana Selaka i Milenka Savanovića. SP je ozbiljna i odgovorna partija koja ne može trpiti grubo kršenje našeg Statuta, akata i pravila. Svaka vrsta destruktivnog, nepolitičkog i nasilnog ponašanja biće sanksionisana. Naša odluka je demokratska, utemeljena na našem Statutu i drago mi je da ju je Sud u Banjaluci takvom i shvatio – istakao je on.

Podsjećamo da je Glavni odbor SP 26.01. ove godine isključio iz članstva Maksima Skoku, Gorana Selaka i Milenka Savanovića, dok je Izvršni odbor SP-a 29.01. ove godine raspustio Gradski odbor SP u Banjoj Luci.