Suđenje za ubistvo Slaviše Krunića 24. februara

14
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Glavni pretres u slučaju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog radnika obezbjeđenja Žarka Pavlovića te ranjavanja Gorana Ilića zakazan je za 24. februar. Biće saslušana četiri svjedoka.

Marinko Brkić, advokat optuženog Rodoljuba Gajića, rekao je da je pogrešna odluka Suda što je pretpretresno ročište bilo zatvoreno za javnost.

U ovom slučaju optuženi su Benedi Đukanović (42), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajić (35), koji su danas dovedeni u Okružni sud Banjaluka na pretpretresno ročište.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su organizovali zločin zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je nastradao u razmjeni vatre 22. aprila prošle godine, u noći kada je ubijen Krunić i njegov pratilac u blizini njegove kuće u Glamočanima kod Laktaša.

Rodoljuba Gajića, koji je bio zaposlen u Sektor Sekjuritiju i bio lično obezbjeđenje Krunićeve supruge i djece, terete za pomaganje u izvršenju ubistva.

Prema optužnici, Đukanović, Baldo i ubijeni Kovačević su izvršenje zločina dogovarali i pripremali od početka 2019. godine do 22. aprila na području opštine Laktaši.