Šulić: Narednih dana podjela 500 tona brašna i paketa osnovnih životnih namirnica

7
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

U Republici Srpskoj će narednih dana za sve građane u stanju socijalne potrebe biti podijeljeno 500 tona brašna i paketa osnovnih životnih namirnica, rekao je danas Srni ministar trgovine i turizma Denis Šulić.

Šulić je naveo da će podjela biti izvršena putem Crvenog krsta Republike Srpske, a na inicijativu predsjednika Vlade Radovana Viškovića iz zaliha pšenice i namirnica nabavljenih kroz interventne nabavke.

On je podsjetio da je u prethodne dvije godine u nekoliko navrata Vlada Srpske iz zaliha namirnica nabavljenih kroz interventne nabavke distribuirala pomoć u vidu brašna i osnovnih životnih namirnica za građane koji su u stanju potrebe, te javnim kuhinjama Srpske.

– Vlada je i ovaj put donijela odluku da obezbijedi 500.000 kilograma brašna za rad Crvenog krsta Republike Srpske, kao i pakete pomoći sa osnovnim životnim namirnicama s ciljem zadovoljenja potreba lokalnog stanovništva koje je u stanju socijalne potrebe – rekao je Šulić.

Prema njegovim riječima, donacija će biti namijenjena za sve građane kojima je potrebna ova pomoć, bez obzira da li su na evidenciji Crvenog krsta.