Šulić: Opozicija pokazala da više poštuje strance nego svoje građane

18
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić izjavio je Srni da političari iz Republike Srpske moraju zauzeti zajednički stav o odvijanju predstojećih lokalnih izbora i ocijenio da je današnje nepojavljivanje predstavnika parlamentarnih opozicionih partija na sastanku u Banjaluci dokaz da oni više poštuju riječ nekog stranca nego svojih građana.

Šulić je naglasio da političare građani biraju da budu donosioci odluka, a ne da prihvataju ono što Zapad i njihovi poštari serviraju i nameću.

– Iz istog tog razloga su glasači dali svoj glas i onima koji su danas opozicione partije – da predstavljaju njihov stav i bore se za njega i zato ovdje ne treba i ne smije biti razlike – naglasio je Šulić i istakao da nametanje bilo kakvih odluka nikada ništa dobro nije donijelo.

On je ukazao da Republika Srpska prolazi kroz politički jako težak period u kojem je neophodno pokazati jedinstvo i ostavimo iza sebe sve političke razlike radi odbrane Srpske, slobode i dostojanstvenog život građana.

Šulić je napomenuo da SNSD od svog osnivanja, čak i onda kada je bio u opoziciji, prepoznavao značaj političkog jedinstva po špitanjima od nacionalnog interesa.

– Republika Srpska je iznad svega, a poštovanje njenih institucija i zakona mora biti vodilja svih političkih partija – bile one vlast ili opozicija – poručio je Šulić i današnji nedlazak opozicije nazvao tužnim.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić zakazao je za danas sastanak svih stranaka sa sjedištem u Srpskoj, koje imaju poslanike u parlamentu i odbornike u skupštinama gradova, ali se predstavnici opozicoinih partija nisu odazvali.