Šulić: Podržati veto Dodika

10
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je za RTRS da je pokretanje veta srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o odluci o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH, prouzrokovala politika Njemačke prema Republici Srpskoj.

Podsjetio da je Bundestag donio antidejtonske i antiustavne odluke koje se tiču Republike Srpske.

Šulić je rekao da bi Parlament Srpske trebalo da podrži veto Dodika, ali da je uvjeren da će poslanici opozicije glasati protiv.

– Ovdje nije pitanje da li će Dodik dobiti dvotrećinsku većinu, već pitanje da li Republika Srpska u Republici Srpskoj ima dvotrećinsku većinu – istakao je on.

Šulić je rekao da Dodik svaki put kada ga neko u Predsjedništvu BiH preglasa dođe u Narodnu skupštinu Srpske da se odluči o interesima Republike Srpske.

On je istakao da bi sutrašnja posebna sjednica NSRS trebalo da pošalje poruku da Republika Srpska uvažava svakoga, ali da će jasno i odlučno odgovoriti svakome ko ugrožava njene vitalne interese.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za sutra posebnu sjednicu o Prijedlogu odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH o proglašenju odluke o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH veoma štetnom po vitalne interese Srpske.