Šulić: Trivićeva i PDP nastavljaju da urušavaju institucije Srpske

5
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić i njena stranka ponovo nastavljaju da urušavaju institucije Republike Srpske i očigledno je da ne poštuju zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

– Ovo je već drugi put da funkcioneri PDP-a primaju Kristijana Šmita i daju mu legitimitet koji on zapravo nema. Gospodin Šmit ovdje može biti samo turista dok mu Savjet bezbjednosti UN ne da mandat visokog predstavnika. U slučaju dobijanja legitimiteta, odnosno odluke Savjeta bezbjednosti UN on može biti visoki predstavnik, a u svakom drugom slučaju ne može biti jer je to kršenje međunarodnog prava – rekao je Šulić Srni.

On je istakao da Republika Srpska želi da poštuje međunarodno pravo i Dejtonski mirovni sporazum, ali je očigledno da ljudi u opoziciji, prvenstveno Jelena Trivić i njen PDP po svaku cijenu žele da dobiju neke ustupke međunarodne zajednice pred sljedeće izbore.

– Ja ne znam da li su međunarodna zajednica i pojedinci u njoj obećali da će oni biti jedini kandidati za inokosne funkcije, ali će na taj način možda dobiti izbore ako budu jedini kandidati. U svakom drugom slučaju oni gube – naveo je Šulić, koji je i poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštine Srpske.

On je naglasio da će SNSD nastaviti da podnosi svoje račune za rad građanima Republike Srpske, a zbog toga će ih građani nagraditi na oktobarskim izborima, a kazniti opoziciju koja nastavlja dalje da podnosi svoje račune strancima, stranim ambasadama, prozvanim diplomatama koji su u BiH, a uvijek zaobilaze narod Republike Srpske i taj narod će ih najviše kazniti zbog toga.

Potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić sastala se danas u Banjaluci sa Kristijanom Šmitom koga Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika i istakla da sa svima, pa i njim, treba razgovarati.