Šulić: Vitalni interes za Pelješki most bio bitan zbog mosta na Savi

20
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić izjavio je večeras da je potvrda vitalnog entitetskog interesa Srpske u vezi sa Pelješkim mostom u Hrvatskoj bila bitna zbog izgradnje mosta na Savi kod Gradiške i naveo da je protiv toga glasala kandidat opozicije za predsjednika Srpske Jelena Trivić.

Šulić je podsjetio da je o temi Pelješkog mosta Narodna skupština Republike Srpske potvrdila vitalni interes Srpske na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te da je i dio PDP-a tada bio uz Dodika, ali da je Trivićeva glasala protiv.

– To treba da znaju svi građani kada budu birali na izborima. Za nas Pelješki most ne ugrožava BiH – rekao je Šulić za ATV, ističući da će most na Savi kod Gradiške biti u velikom interesu i Gradiške i Srpske u transportnom, privrednom, komunikacionom i svakom drugom smislu.

On je podsjetio da se o mostu na Savi priča već 10-15 godina i da je tek nakon što je odblokirana gradnja Pelješkog mosta krenula i realizacija projekta mosta na Savi kod Gradiške koji je veoma značajan za građane Srpske i Gradiške.

– Nama je drago kada bilo koja država odradi bilo kakav infrastrukturni projekat i da taj projekat kojeg je završila Hrvatska ne ugrožava nikog u BiH. Posebno nam je drago da smo ovim načinom pridobili Hrvatsku i njeno državno rukovodstvo da napokon bude završen most na Savi – naveo je Šulić.

On je podsjetio da su na jednoj od posebnih sjednica Narodne skupštine Trivićeva i PDP, kako je rekao, zaboravili da zaštite interese građana Gradiške kada je riječ o graničnom prelazu, jer nije bio obuhvaćen sporazumom između Bih i Hrvatske o kategorizaciji graničnih prelaza, te su tada bojkotovali vitalni interes kojeg je postavio Dodik.

Šulić je ocijenio da su takva i slična opoziciona ponašanja u Srpskoj posljedica toga što opozicija nije uradila ništa konkretno na realizaciji bilo kojeg projekta.