Tadić: Njemački uticaj onemogućava političko jedinstvo u Republici Srpskoj

16
Foto: AA

Pravnik Ognjen Tadić rekao je da je dobro da Narodna skupština Republike Srpske usvoji izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine, iako je takav dokument trebalo da bude sačinjen prije 25 godina.

Tadić je naveo da ovo pitanje nema stranački predznak, jer je riječ o temi od nacionalnog značaja. Međutim, on ne očekuje jedinstvo na sutrašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine, jer je, kako kaže, prisutan njemački politički uticaj koji to onemogućava.

Tadić je rekao i da Njemačka želi da ovlada ovim prostorima nakon svih zločina počinjenih nad srpskim narodom.

– Stotinu godina njemačka politika provodi genocid na Balkanu – naglasio je Tadić za RTRS.

On je rekao da je važno da građani u što većem broju dođu sutra na miting „Srpska te zove“ i pokažu da će se Srpska oduprijeti svim napadima.

Podsjećamo, Narodna skupština Republike Srpske sutra će na posebnoj sjednici razmatrati Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog izbornog zakona, te Prijedlog zakona o referendumu i građanskoj inicijativi.

U 18.00 časova na Trgu Krajine u Banjaluci biće održan veliki narodni miting „Srpska te zove“ na kojem će biti iskazano nezadovoljstvo zbog inicijative da u Generalnoj skupštini UN bude usvojena rezolucija o Srebrenici.