Tegeltija doputovao u Beograd, dočekao ga Vulin

48
Foto: SRNA

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija doputovao je danas u Beograd, gdje će učestvovati na Samitu lidera „Otvoreni Balkan“.

Tegeltiju je na beogradskom aerodromu dočekao ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Samit lidera sutra počinje u Palati Srbija u 10.00 časova.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije Edi Rama i Dimitar Kovačevski predsjedavaće samitu, koji će u Beogradu biti održan u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

Skupu će, osim Tegeltije, prisustvovati i premijer Crne Gore Dritan Abazović, te šefovi diplomatije Mađarske i Turske.

Otvaranje Samita lidera „Otvorenog Balkana“ počinje u 10.00 časova, kada su predviđena i uvodna obraćanja učesnika.

U Beogradu je danas otvoren i Prvi međunarodni sajma vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“, čemu su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije Edi Rama i Dimitri Kovačevski, te Crne Gore Dritan Abazović.

Foto: SRNA

Vulin zadovoljan zbog dolaska Tegeltije na samit u Beogradu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poželio je dobrodošlicu predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji i izrazio zadovoljstvo što će predstavnici Republike Srpske i BiH prisustvovati samitu „Otvoreni Balkan“, koji će sutra biti održan u Beogradu.

Vulin je nakon dočeka Tegeltije na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ rekao da je inicijativa „Otvoreni Balkan“ izuzetno važna za balkanske države i narode u ekonomskom smislu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.