Tegeltija najavio transparentniji rad Savjeta ministra

8
Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Predsjedavajući Savjeta ministra BiH Zoran Tegeltija želi da, po uzoru na Narodnu skupštinu Republike Srpske, potpuno otvori rad Savjeta prema javnosti, što je najviše obradovalo novinare, koji se nadaju da se ne radi o populističkoj izjavi.

– Moji zamjenici Vjekoslav Bevanda i Bisera Turković, kao i svi ostali članovi Savjeta ministara koje sam na prvom sastanku upoznao o namjeri da naš rad otvorim za javnost, potpuno su podržali tu ideju. To je najbolje, prije svega, za nas u Savjetu ministara, jer će nas tjerati da budemo efikasniji, a time svakako i za građane i cjelokupnu javnost, koji će moći da vide ko, šta i koliko radi – rekao je Tegeltija početkom ovog mjeseca.

Iako nije precizirano kako će tačno sjednice biti otvorne za javnost, niti da li će se raditi o direktnom TV prenosu ili nekom sličnom rješenju, novinari su svakako oni koje je ova vijest obradovala i koji će zasigurno novog predsjedavajućeg držati za riječ, posebno zato što su dosadašnja iskustva bila šarolika.

Savjet ministara je uglavnom poslije sjednice slao saopštenje za medije, često izbjegavajući da objavi one tačke oko kojih je bilo polemika.