Tegeltija: Novac obezbijeđen, CIK da prestane sa medijskim spekulacijama

23
Foto: Klix.ba

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je Srni da je sasvim sigurno da su finasijska sredstva za održavanje izbora u Doboju i Srebrenici obezbijeđena, te pozvao predstavnike CIK-a BiH da i zvanično o tome zatraže potvrdu od Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara čime bi bila izbjegnuta bilo kakva medijska spekulacija.

– Ponovo jasno ističem da održavanje ponovljenih lokalnih izbora na pojedinim biračkim mjestima u Doboju i Srebrenici ne zavisi od Savjeta ministara jer sredstva za održavanje ponovljenih izbora postoje i pozivam CIK da izbore provede u zakonom predviđenom roku, kao i da prestane sa stvaranjem osjećaja neizvjesnosti kod građana ovih lokalnih zajednica – naglasio je Tegeltija.

CIK BiH ponovo je postavio pitanje finansiranja održavanja ponovljenih izbora na pojedim biračkim mjestima u Doboju i Srebrenici.

Lokalni izbori u Srebrenici i Doboju biće ponovljeni 21. februara.

CIK BiH je 21. januara donio odluke o poništavanju izbora na 26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta u odsustvu za nivo načelnika i Skupštine opštine Srebrenica, te poništavanju izbora na 89 redovnih biračkih mjesta za nivo gradonačelnika i Skupštine grada Doboja.